Cygnaeuksen ruokalan purkaminen

perjantai 24. heinäkuuta 2009
Cygnaeuksen koulun ruokalarakennuksen purkutyöt ovat parhaimmillaan käynnissä. Yritin etsiä netistä tietoa rakennuksen valmistumisvuodesta, mutta en löytänyt yhtään mitään. Jos sinulla on tietoa, laita kommenttia tai sähköpostia. Samalle paikalle rakennetaan uusi nykyaikainen ruokala, jonka on tarkoitus olla valmis syksyllä 2010. Rakentaminen aloitetaan elokuussa. Seuraan rakennustöiden edistymistä blogissa.


Olisiko kuva 50-luvulta? Jos jollakin on parempia arvauksia, laita kommenttia. Kuvan lähde poritieto.net, jonka mukaan tekijänoikeus on poistunut kuvan vanhuuden vuoksi.


Sama paikka 24.7.2009.







3 kommenttia: Cygnaeuksen ruokalan purkaminen

Jarno Lehtonen kirjoitti...
20. helmikuuta 2010 klo 13.47

Terve.
Jotenkin mv-kuvan kaltaisena itse muistan tuon ahjon. Syntymävuosi on -57 ja kansakoulua tuolla kävin siis noin -64 - -68. Lapsen muistoina piha näytti avarammalta kuin näissä nykyisissä kuvissa. Vanhan ruokalarakennuksen jälkeen koululta poispäin oli tyhjää tilaa, jossa pelattiin iisolla porukalla neljää maalia ja mustaamiestä.
Yhteisluokassa oltiin pari ekaa luokkaa ja sitten jaettiin pojat ja tytöt erikseen. Poikien luokat oli kait 2. kerroksessa sisäpihalta katsoen vasemmalla.
Ruokailussa syötiin pitkien pöytien ääressä. Kaluna oli lusikka, en muuta muista. Ruokailun jälkeen piti käydä kumartamassa pöydän päässä istuneelle opettajalle. Perunaa oli paljon ja sittemmin ruokakulttuurista vallan poistunutta makaronivelliä. Ja poikien ykkösjuttua hernekeittoa. Salaattia ei ollut milloinkaan, sen korvasi pala lanttua tai porkkanaa.

Ei helkkari, oonko mä jo näin vanha...!

Jos viittisit, olis kiva tollanen promenadi Satakunnankatua pitkin. Ykkösessä asuttiin ja viereen jäi jännä paloasema ja pelottava polliisiasema. Paras kaveri Esa Viitanen asui numerossa 22 A 16. Kumma, että tollasen enää muistaa.

Anonyymi kirjoitti...
17. kesäkuuta 2010 klo 16.08

Meidän perheestä on Cynkkää käynyt minä, molemmat siskoni ja isämme. Sydäntä särkevää oli katsella ruokalan purkua. Ruokalarakennuksen seinällä pelattiin seinäpalloa ja ruokalan katoksen pylväillä tolppanattia.

ted kirjoitti...
20. tammikuuta 2011 klo 22.34

Tolppanatin muistan minäkin. Ruokalan taakse ei välituntisin saanut mennä, vaan mentiinhän sinne. Kerran pudottelimme kiviä jostakin ilmanvaihtoritilästä, kunnes ruokalan alakerrassa olleista työtiloista joku työmies tuli rähisemään meille. Ruokalarakennuksen alakerrassa oli myös vessat, jotka eivät pientä poikaa erityisesti kutsuneet. Tasan kerran, ensimmäisen luokan keväällä pidätyskyky loppui koulumatkalla... onneksi vasta kotiovella =)

Pihassa on myös muuntamorakennus, tai oli, jollaisia on yhä Porissa siellä täällä. Sen nurkilla myös tuli välitunteja vietettyä tuhatmäärin. Cynkän oppilaana olin vuosina 1978-1984.

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...